BOTOKS

blog yazısı ekle !

BOTOKS

BOTOKSUN YILAN ZEHRİ İLE HİÇ BİR İLGİSİ YOK! - BOTOKS

İşe yarayan ve popüler olan her şey ne yazık ki birçok söylentiye de neden oluyor. Popülerlik kavramı beraberinde söylenceleri de getiriyor. Son yılların en popüler güzellik uygulamalarından biri olan botoks da bu söylencelerden payına düşeni sonuna kadar alıyor tabi ki. Botoks ile ilgili en çok dile getirilen iddia ise botoksun yılan zehri olduğu. Yılan zehri ya da diğer ismi ile yılan venomu birçok farklı alanda tıbbi amaçlarla kullanılıyor, ancak botoks yılan zehri değil.




Botoks neden elde ediliyor?

Botoksun yılan zehri olduğu yönünde iddiaları dile getirenler bu kulaktan dolma bilgileri etrafa yaymak yerine çok basit şekilde bu konu hakkında doğru bilgileri edinmeye yönelseler hem kendileri hem de etrafları için daha faydalı bir hareket yapmış olacaklarına hiç şüphe yok. Zira bu yanlış bilgi nedeni ile birçok kişi botoks ile kolaylıkla ortadan kaldırılabilecek olan sorunlar ile yaşamaya devam ediyor ve mutsuz oluyor, çünkü botoksun yılan zehri olduğunu düşünüyor ve bu nedenle botoks yaptırmaktan çekiniyorlar. Oysaki botoks yılandan değil Clostridium Botulinum adlı bakteriden elde ediliyor.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Clostridium Botulinum nedir?

1800'lü yıllarda keşfedilen Clostridium Botulinum bir bakteri türü ve çeşitli gıdalarda bulunuyor. Bu bakteriden elde edilen ve sinirlerin uyarılarını geçici olarak bloke edici etkisi bulunan nörotoksin uzun yıllardan beri başta göz hastalıkları olmak üzere tıbbın farklı alanlarında kullanılıyor, dişçilik de bunlardan biri. Son yıllarda ameliyatsız estetik alanında gündeme gelse de aslında botoks tıp dünyasındaki varlığını çok daha uzun süredir sürdüren bir madde.

Botoks yılan zehri söylentisi nereden çıkıyor peki?

Aslında botoks yılan zehri söylentisi her ne kadar bilgisizliğe dayansa da yılan zehri de ya da diğer ismi ile yılan venomu da tıpta uzun süredir farklı alanlarda kullanılıyor. Yani evet, botoks yılan zehri değil ancak birçok hastalığın tedavisinde yılan venomundan da faydalanılıyor. Bu nedenle böyle bir söylenti çıkmış olması makul görülebilir.

Daha fazlası için…

Botoks hakkındaki tek söylenti bu değil elbette. Botoks hakkında çok daha kapsamlı bilgi almak ve botoks uygulaması ile kırışıklıklarınızdan gönül rahatlığı ile kurtulmak için Ankara'da bulunan poliklinikleri ziyaret edebilirsiniz.