BOTOKS YAPTIRDIKTAN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER - BOTOKS

blog yazısı ekle !

BOTOKS YAPTIRDIKTAN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER - BOTOKS

Son yıllarda yaşlılık belirtilerinden kurtulmanın en popüler yöntemi botoks. Her popüler konu hakkında olduğu gibi botoks hakkında da birçok şey yazılıyor, çiziliyor, söyleniyor. Ancak bu yazılanlar ve konuşulanlar arasında atlanan çok önemli bir konu var; botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler. Zira botoks uygulaması yaptırdıktan sonra yapmamak gereken şeyler var, eğer bunlara dikkat edilmezse çeşitli olumsuzluklar ile karşılaşılabiliyor.




Botoks yaptırdığınız gün cilt bakımı yaptırılmaz

Botoks uygulaması yaptıranların aynı gün içinde cilt bakımı yaptırmaması gerekiyor. Botokstan sonra cilt bakımı yaptırılabilecek en erken süre bir hafta. Düzenli olarak cilt bakımı yaptırıyorsanız cilt bakımını botoks uygulamasından önce yaptırmanız daha doğru olur.

Spor yapmamak gerekir

Yine botoks uygulaması yaptırılan gün spor ya da yoga gibi bedensel aktiviteleri yapmamak gerekiyor.

3 gün denize ve havuza girilmez

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Botoks yaptırdıktan sonra en az üç gün havuza ya da denize girmemek gerekiyor çünkü havuzdan ya da denizden enfeksiyon kapma riski bulunuyor. Yani ideal olan 3 gün geçtikten sonra yüzmek.

Hemen makyaj yapmamak en doğrusu

Botoks yapılırken iğne kullanıldığı için uygulamanın hemen ardından makyaj yapılması tavsiye edilmiyor, zira makyaj malzemelerinde de enfeksiyon kapma riski bulunuyor.

Yüz üstü yatmamak gerekiyor

Uzmanlar botoks uygulamasının ardından yüz üstü yatmamak gerektiği konusunda uyarıyorlar. Yüzüstü yatılmaması gereken süre en az 4 saat ve gece de yüksek yastık kullanarak, sırt üstü yatmak en ideali.

Çok içki içmemek gerekiyor

Botoks uygulamasının ardından aşırı alkol tüketmekten de uzak durmak gerekiyor. Çünkü aşırı alkol tüketimi ödem oluşma riskini artırıyor.

Lazer uygulaması için en az 2 gün beklemek gerekiyor

Botoks yaptırdıktan sonra lazer uygulamasını hemen yaptırmamak gerekiyor. Lazer yaptırmak için botoksun ardından en az iki gün geçmesini beklemek gerekiyor.

Daha fazlası için…

Botoks yaptırmak için gideceğiniz Ankara'da bulunan bir klinikte uygulamayı yapan doktor size çok daha fazlasını söyleyecek ve botoks yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gerekenler hakkında çok daha detaylı bilgi verecektir.