DİRİ KOLLAR VE ESTETİK UYGULAMALARI

blog yazısı ekle !

DİRİ KOLLAR VE ESTETİK UYGULAMALARI

İlerleyen yaşla birlikte vücudu kaplayan tüm deri tabakasında elastiklik kaybolur. Bunun başlıca nedenleri arasında yağ dokularının küçülmesi ve artık işlerini hakkıyla yapmaz duruma gelmesidir. Genelde hızlı kilo alıp vermek de bu sarkmaları artırır. Kollarda sarkma varsa Ankara güzellik salonu uzmanları öncelikle kol kaslarını çalıştıran sporlar yapmanızı önerir. Spor yapma imkânı yoksa veya işe yaramıyorsa estetik yöntemler kolların yeniden diri görünmesini sağlamaktadır.

Kol estetiği uygulamaları

Kollarda genelde yağ birikmesi de olur. Bu durum özellikle kadınlarda çok görülür. Liposuction (yağ aldırma) işlemi, sarkma çok ilerlememiş ise tek başına faydalı olabilir. İşlem sonrası iyileşme hızlıdır. Liposuctionun tek başına işe yaramayacağı durumlarda kol germe ameliyatı gerekir ve genellikle öncesinde liposuction uygulanır. Kol derisi gerekli oranlarda gerilir. Koltuk altında belli belirsiz bir izden başka görünümde bir bozukluk olmaz. Operasyon anestezi altında yapılır. Bir hafta içinde iyileşme görülür. Operasyon sonrası hasta bir süre kol korsesi takmak zorundadır.



Ankara Poliklinikleri çok fazla sarkmanın olmadığı genç kadınlara, ameliyatsız kol germe yöntemleri önerir. Yeni bir teknoloji olan yöntemde, kola anestezi uygulanır ve deriye ince uçlu iğneler yardımı ile ses dalgaları gönderilir. Bu dalgalar iç ortamda belli dereceye kadar ısıyı arttırır. Hasta bir hafta içinde tam olarak iyileşmiş olur. Bu işlem zaman içinde gerektikçe tekrarlanabilir.

Kolların diriliğini uzun süre korumak ve tıbbi müdahalelere gerek kalmaması için Ankara güzellik uzmanı genç yaşlardan itibaren şu tavsiyelere uyulmasını önerir:

1. Kadınlar kol kaslarını çalıştıracak hareketleri genellikle fazla yapmamaktadır. Tarımla uğraşan kadınlarda sarkma ancak çok ileri yaşlarda görülür. Çapa, ot sökme ve sürekli meyve toplama gibi hareketler kolları çalıştırır. Şehirde yaşayan kadınlar da kilolarına uygun kol ağırlıkları ile çalışarak aynı sonucu elde edebilirler. Haftada üç kez çıkılacak birer saatlik yürüyüşlere kol ağırlıkları ile gitmek hem formda kalmaya hem de kolların dinç olmasına yararlı olacaktır.

2. Yüzme sporu kolların en iyi çalıştırıldığı sporlardan biridir. Eğer buna imkân yoksa her yaştan kişinin yapabileceği, spor salonlarındaki yapay kürekleri çekmek yarım saate harikalar yaratır.

3. Beslenme düzeni ayarlamaları yapmak vücudun tüm hatlarına incelme sağlar. Yağlı, şekerli ve yüksek oranda karbonhidrat içeren yiyeceklerden (pastalar, börekler, kızartmalar ve cipsler gibi) mümkün olduğunca uzak durmak çok faydalı olacaktır.