HER ZAMAN MÜKEMMEL GÖRÜNMENİN ANAHTARI KALICI MAKYAJ

blog yazısı ekle !

HER ZAMAN MÜKEMMEL GÖRÜNMENİN ANAHTARI KALICI MAKYAJ

Makyaj kadınların kullandığı neredeyse insanlık tarihi kadar eski güzellik yöntemlerinden biri. Yapılan arkeolojik kazılarda binlerce yıl öncesine ait makyaj malzemeleri bulunuyor. Yani kadınların güzelleşmek için makyaj yapması kadın olmanın vazgeçilmez unsurlarından biri. Günümüzde kalıcı makyaj uygulamaları sayesinde her gün makyaj yapmak ile uğraşmak için zaman harcamak gerekmiyor. Yani bizler binlerce yıl önce yaşayan hemcinslerimize kıyasla makyaj konusunda çok daha şanslıyız.




Kalıcı makyaj nedir?

Kalıcı makyaj adından da anlaşılacağı üzere yüzde uzun süre kalan bir uygulamadır. Mikro pigment uygulaması olarak da adlandırılan kalıcı makyaj doğal, mineral renklerin deri altına enjeksiyon yöntemi ile aşılanması işlemi kısaca. Kalıcı makyaj ile ilgili en sık yapılan hatalardan biri kalıcı makyaj ile dövmeyi aynı şey zannetmek. Oysa dövme ile kalıcı makyaj aynı şey değiller.

Kalıcı makyaj için kullanılan maddeler doğaldır

Kalıcı makyajın cilde hiçbir zarar verme riski yok. Çünkü kalıcı mikro pigment uygulaması yani kalıcı makyaj için kullanılan malzemeler tamamen doğal. Dolayısıyla bu doğal maddelerin cilde zarar verme riski bulunmuyor.



Kalıcı makyaj hangi ciltlere uygulanabiliyor?

Kalıcı makyaj her renk ve tip cilde uygulanabiliyor. Yani ister esmer olun ister beyaz ya da buğday tenli fark etmiyor ve istediğiniz bölgenize kalıcı makyaj yaptırabiliyorsunuz. Ancak cilt tipine göre makyajın kalıcılık süresinde farklılıklar ortaya çıkabiliyor.

Kalıcı makyajın süresi ne kadar?

İsmi her ne kadar kalıcı makyaj olsa da aslında kalıcı makyaj uygulandığı bölgede sanıldığı gibi sonsuza kadar kalmıyor. Kalıcı makyaj yaparken kullanılan boyalar zaman içerisinde yok oluyor. Bunun için kesin bir süre vermek mümkün değil, zira yukarıda da belirttiğimiz gibi boyaların yok olma süresi cilt tiplerine göre farklılık gösteriyor. Ancak kalıcı makyajın dayanma süresi ortalama olarak 2-3 sene arasında değişiyor.

Kalıcı makyaj nerede yapılıyor?

Her an bakımlı ve güzel görünmenizi sağlayacak olan kalıcı makyaj yani mikro pigment uygulamasını Ankara'da bulunan polikliniklerde yaptırabilirsiniz. Bu polikliniklerde steril bir ortamda ve konunun uzmanları tarafından yaptıracağınız kalıcı makyaj uygulamasının hiçbir yan etkisinin olmadığını da ekleyelim.