KULAKTAN DOLMA BİLGİLER İLE KENDİNİZİ BOTOKSTAN MAHRUM BIRAKMAYIN- BOTOKS

blog yazısı ekle !

KULAKTAN DOLMA BİLGİLER İLE KENDİNİZİ BOTOKSTAN MAHRUM BIRAKMAYIN- BOTOKS

Son yılların en popüler yaşlılık karşıtı uygulamalarından biri botoks. Botoks hakkında insanlar haliyle çok fazla konuşuyorlar. Bu konuşmaların arasında ortaya atılan bazı iddialar gerçekten akıl ve mantıkla bağdaşmıyor ve tabi ki bu tip iddiaların gerçeklerle de uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor. Botoksla ilgili en fazla dillendirilen iddialardan biri de botoksun etkisinin kalıcı olduğu. Bu söylenti nedeni ile birçok kişi botoks uygulaması yaptırmaktan çekiniyor. Çünkü uygulamanın sonucundan memnun kalmama ihtimalini düşünüyor ve bir daha geri dönüş olmayacağını sandıkları için botoks yaptırmıyorlar.




Botoks sonsuza kadar kalmıyor

Botoks kısaca bir nörotoksinin kırışıklık olan bölgeye enjekte edilmesi ve bu yollar kırışıklık olan bölgenin hareket etmesini engellemesi olarak tanımlanabilir. Kasılma olmayınca kırışıklıklar da ortadan kalkıyor. Ancak botoksun bu etkisi sonsuza dek sürmüyor. Botoksun hareketleri bloke etme etkisi ortalama olarak 3 ay sonra azalmaya başlıyor ve 6 ayın sonundaysa tamamen ortadan kayboluyor.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Botoks uygulaması ve mimikler sorunu

Botoks iyi yapıldığında mimiklerde fazla bir değişiklik olmuyor. Hakkında konuşulan ve mimiklerde ciddi azalmaya neden olduğu yönünde haklı olarak eleştirilen botoks uygulamaları başarısız uygulamalar. Yani botoks yaptırmanın en önemli unsuru nerede ve kime yaptırıldığı. İşin ehli olmayan kişilerce yapılan botoks uygulaması hoş olmayan görüntülere neden olabiliyor.

Botoks sonrası…

Botoks uygulamasını doğru yerde ve doğru kişiye yaptırmanın yanı sıra botoks yaptırdıktan sonra bazı şeylere dikkat edilmesi de gerekiyor. Botoks uygulaması yapıldıktan sonra en az birkaç saat boyunca kafayı aşağıya sarkıtmamak ve yüzüstü yatmamak gerekiyor. Gece uyumak için ideal olan birden fazla yastık ile ve sırt üstü uyumak. Ayrıca botoks uygulamasından sonra çok sıcak duş almamak, saunaya ya da hamam gibi aşırı sıcak yerlere gitmemek gerekiyor ve bu 3 gün boyunca sürüyor.

Doğruları öğrendiniz…

İşte botoks uygulaması hakkında en fazla dile getirilen iddiaların gerçeklerini öğrendiniz. Yani artık botoks yaptırmaktan çekinmenize gerek yok. Ankara'da bulunan bir polikliniğe giderek sağlıklı şekilde botoks yaptırabilir ve kırışıklıklarınızdan kurtularak kendinizi eskisi kadar güzel hissetmenin tadını çıkarabilirsiniz.