BOTOKS FELÇ YAPAR MI? - BOTOKS

blog yazısı ekle !

BOTOKS FELÇ YAPAR MI? - BOTOKS

Son yıllarda ameliyatsız gençleşme denilince akla gelen ilk yöntem botoks oluyor. Ancak adını bu kadar çok duyduğumuz botoks ile ilgili neredeyse hiç birimiz doğru ve elle tutulur bilgilere sahip değiliz. Botoks ile ilgili en sık dile getirilen iddia ise "botoks felç yapar". Oysa bu iddiayı dile getirenlerin çoğu iddialarını inanılır kılacak argümanlardan yoksunlar. Dolayısıyla "botoks felç yapar" iddiası bir şehir efsanesi havasıyla etrafta dolaşmaya devam ediyor. Bunun için "botoks felç yapar mı?" sorusunun yanıtını paylaşacağız sizlerle.




Botoks yüzde ne gibi etkiler yapar?

Botoks Clostridium botulinum isimli bakteriden üretilen bir nörotoksindir ve yüzde enjekte edildiği yerdeki kaslara sinirlerden gelen hareket emirlerini bloke eder. Bu sayede botoks uygulandığı bölgedeki istenmeyen hareketleri durdurur. Örneğin alına uygulanan botoks alnın kırıştırılmasını engeller ya da kaş bölgesine uygulanan botoks kişinin kaşlarını çatmasını engeller böylelikle yaşlılık görünümünde büyük ölçüde azalma sağlanır.

Sinirlerden gelen emirlerin bloke edilmesi felç değildir

Yukarıda da anlattığımız gibi botoksun uygulandığı bölgedeki etkisi sinirlerden gelen kasılma emirlerini bloke etmek şeklindedir. Oysa felç bambaşka bir şeydir ve dolayısıyla botoks felce neden olur mu sorusunun yanıtı da tabi ki hayır!

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Botoksun etkisi geçicidir

Botoks felç yapmaz ayrıca da botoksun bloke etme etkisi de geçicidir. Yani bir bölgeye uygulanan botoks o bölgeye gelen sinir uyarılarını sonsuza kadar değil belirli bir süre için bloke eder. Üstelik aslında bu bloke etme durumu da %100 oranında değildir. Büyük ölçüde bloke eder demek bu nedenle çok daha doğrudur.

Söz konusu güzellik olduğunda kulaktan dolma bilgilere inanmayın!

Söz konusu güzellik ve güzellik için yapılan ister cerrahi ister botoks, ister diğer konular olduğunda asla kulaktan dolma bilgilere kulan asmayın. Zira güzellik ve bakım şakaya gelmez!

Daha fazlasını öğrenmek için…

Botoks ve benzer uygulamalar hakkında çok daha fazlasını en yetkin kişilerden yani konunun uzmanı olan doktorlardan öğrenmek ve botoks uygulamasını sağlıklı şekilde yaptırmak için Ankara'da bulunan poliklinikleri ziyaret edebilirsiniz. Yani bir poliklinik ziyareti size çok şey katabilir, bizden söylemesi.