EPİLASYON DÜNYASI

blog yazısı ekle !

EPİLASYON DÜNYASI

Kadınlar için istenmeyen tüyler çok önemlidir ve tüylerinde kurtulmak isteyen bayanlar için birçok yöntem sunulmaktadır. Ankara gibi büyük şehirler de çalışan kadınların salonlara gitmek yerine lazer epilasyon aletlerinden kullanmaktadırlar. Zamanını salonlarda geçiren bayanlar içinde Ankara güzellik salonu gibi salonlar epilasyon hizmetinde çok tecrübeli hale gelmişlerdir.




Ankara güzellik uzmanı gibi işin ehli uzmanlar tarafından acısız ve kolay epilasyonlarında olduğunu es geçmemek gerekir. Bunun için salonlara para dökmek yerine küçük ev tipi lazer epilasyon aletleri kullanılmakta ve rahatlıkla kıl tüy işinden kurtulmaktadırlar.

Amerikan FDA kurumu tarafından bu ev tipi epilasyon aletlerin işe yaradığı onaylanmış fakat her model için değil belli modeller için geçerli olduğu dikkat çekilmesi istenmiştir. Kullanacak olan kullanıcıların belirtilen marka ve modeli alarak kullanmaları tavsiye edilmiştir. Home Pulsed Light (HPL) olarak da bilinen bu cihazlar tek kıl tipi için üretilmiştir. Oysa ki güzellik salonlarının hemen hemen hepsini de farklı kıl tiplerine özgü epilasyon aleti bulunmaktadır.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


HPL cihazların dezavantajlarına bakılırsa kızıl, esmer, ince ve sarı renkli kıllara etki etmiyor. Sadece beyaz ten üzerinde siyah kıllar için etkili oluyor. Ayrıca epilasyon yapılan yerin güneş yeri görmemesi gerektiği de bilinmektedir. Bu nedenle yüze yapılan epilasyon önem arz ediyor. Aylar hatta yıllar süren epilasyonlar sonucu kıllarından kurtulan insanları duymakta mümkün hale gelmiştir. Kılların kalınlığı da bu sürenin artmasına engel olan sebeplerden biridir. Tabi ki bu cihazların o kadar uzun süreli kullanılacağı da kesin olmamakla birlikte içindeki kartuşun yedeği bulunmuyor.

Seanslar kişinin isteği üzerine değişebiliyor genel itibari ile 24 saatte bir yapılması uygun görülse de aynı yere yapılan epilasyon da şişliğe sebep oluyor. Hemen etkisini göstermeyen bu cihazlar için 2 3 seans için moralinizi bozmanıza gerek olmadığı görülmekte daha sonra anlaşılması mümkün olmaktadır. Bu demek değildir ki bir daha hiç kıl çıkmayacak bu kişinin hormonel yaşantısından kaynaklı tekrar çıkabileceğini unutmamak gerekir.

Kullanılmaya başlamadan önce epilasyon yapılacak yerin jiletle tıraş edilmesi önem arz etmektedir. Aksi takdir de kıllarınız yanabilir ve tedavi olumsuz sonuçlanabilir. Epilasyon yapılacak yerin bir ay güneş görmemesi ve güneş kremi kullanılması, epilasyondan sonra 48 saat havuza girilmemesi de önemli koşullardan biridir. Uygulama sırasında kızarıklıklar olabilir bu kızarıklar 24 saat içinde düzelecektir.