HER DERDE DEVA BİR YÖNTEM: MEZOTERAPİ

blog yazısı ekle !

HER DERDE DEVA BİR YÖNTEM: MEZOTERAPİ

Kadınların ilk ve hayatları boyunca süren aşkı güzellik. Günümüzde kadınlar genç ve güzel görünebilmek açısından eskiye oranla çok daha şanslılar, zira gençlik ve güzellik için kullanılan onlarca yöntem bulunuyor. Mezoterapi de özellikle son yıllarda çok popüler olan bu uygulamalardan biri. Mezoterapinin bu denli popüler olmasında ameliyatsız bir yöntem olmasının da etkisi büyük.




Mezoterapi nedir?

Mezoterapi kısaca aminoasitler, vitaminler, mineraller ile çeşitli enzimler ve ilaçların karıştırılarak cildin orta tabakasına enjekte edilmesi şeklinde uygulanan tedaviye verilen isim. Zaten bu yöntemin ismi de mezo ve terapi kelimelerinin birleşiminden oluşuyor ve mezo orta terapi ise tedavi anlamına geliyor. Yani mezoterapi orta deriye uygulanan tedavileri tanımlıyor.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Mezoterapi nerelerde kullanılıyor?

Kadınların en büyük kabusu tabi ki yaşlanmak. Yaşlanmak denilinceyse akla gelen ilk ley kırışıklıklar. Mezoterapi başta kırışıklıkların tedavisinde kullanılıyor. Ancak bu mucizevi tedavi yönteminin kullanım alanı elbette ki sadece kırışıklıklar ile sınırlı değil. Mezoterapi kırışıklıkların yanı sıra;

  • Selülit

  • Bölgesel incelme

  • Cilt yenileme

  • Çatlaklar

  • Saç tedavisi

  • Lekeler

  • Deri hastalıkları

Ve alerjik hastalıklar gibi birçok farklı sorunun çözümünde kullanılıyor. Gördüğünüz gibi mezoterapi gerçekten de deyim yerindeyse mucizevi bir tedavi, zira çok sayıda soruna çözüm sunuyor.

Mezoterapinin yan etkisi var mı?

Her tedavi ile ilgili olduğu gibi mezoterapi konusunda da en fazla sorulan sorulardan biri bu uygulamanın yan etkisi olup olmadığı. İğneli mezoterapinin hemen hemen enjeksiyon yöntemi ile yapılan tüm uygulamalardaki gibi az miktarda ağrı, kanama ve morarma gibi basit yan etkileri olabiliyor ve bunlar da kısa sürede geçiyor. Daha yeni bir yöntem olan iğnesiz mezoterapininse hiçbir yan etkisi ve riski bulunmuyor.

Mezoterapi hangi durumlarda uygulanamıyor?

Mezoterapi birçok sorunun çözümünde kullanılan son derece etkili bir yöntem ancak mezoterapinin uygulanamadığı bazı durumlar da var. Mezoterapi hamilelerde, felç geçirmiş kişilerde, kanser ve şeker hastalarında, kan pıhtılaşma sorunu yaşayan kişilerde ve çoklu ilaç kullanımı ile tedavi gören kalp hastalarında uygulanamıyor.

Mezoterapi nerede yapılıyor?

Yukarıda saydığımız sorunlardan bir ya da bir kaçına sahipseniz, yani örneğin selülitlerinizden ya da kırışıklıklarınızdan kurtulmak istiyorsanız Ankara'da bulunan ve mezoterapi uygulaması yapılan polikliniklere başvurabilirsiniz.