DOLGU HAKKINDA TÜM MERAK ETTİKLERİNİZ - DOLGU

blog yazısı ekle !

DOLGU HAKKINDA TÜM MERAK ETTİKLERİNİZ - DOLGU

Yakın dönemin güzellik ile ilgili en önemli gelişmesi ameliyatsız estetik. Ameliyatsız estetik yöntemlerinin en popüler olanlarından biriyse tabi ki dolgu. Son yıllarda gittikçe daha fazla kadın hatta erkek dolgu yaptırarak hem daha genç görünüyor hem de daha güzel. Ameliyatsız estetik ve dolgu hakkında çok fazla konuşuluyor bu da beraberinde bilgi kirliliğini getiriyor ne yazık ki. Bu yazımız ile sizlere dolgu hakkında merak ettikleriniz konusunda bilgi vereceğiz.




Dolgu zararlı mıdır?

Ameliyatsız estetik yöntemi dolgu hakkında en fazla merak edilen şey tabi ki dolgunun zararlı olup olmadığı, bu nedenle ilk önce bu konuya açıklık getirelim. Geçmiş dönemlerde dolgu için kullanılan yarı sentetik ya da sentetik malzemelerin zararlı olduğu doğru. Ancak artık dolgu için kullanılan ana malzeme hyalüronik asit. Bu madde doğal ve bu nedenle hiçbir zararı bulunmuyor. Dolgu için kullanılan diğer madde de yağlar ve yağların da hiçbir zararı yok. Yani dolgu zararlı mı sorusunun yanıtı hayır. Gönül rahatlığı ile dolgu yaptırabilirsiniz.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Dolgu için hangi maddeler kullanılıyor?

Yukarıda da söylediğimiz iki günümüzde estetik dolgu için kullanılan malzemeler yağlar ve hyalüronik asit. Bu iki malzeme de doğal ve hiçbir yan etkileri yok.

Dolgu için kullanılan malzemeler alerji yapar mı?

Hayır. Çünkü bu iki madde de zaten vücutta olan maddelerdir. Yani vücudun doğal bir parçası olan dolgu maddelerinin alerji yapma riski de yoktur.

Dolgu yaptırdıktan sonra morarma, şişme olur mu?

Dolgu ameliyatsız bir yöntemdir. Ancak ameliyatsız da olsa dolgu yaptırdıktan sonra az miktarda şişlik, kızarıklık ya da morarma görülebilir ancak bunlar kısa sürede geçer.

Dolgunun kalıcılık süresi nedir?

Estetik dolgu yapılırken kullanılan malzemeye ve yapılan bölgeye göre farklı sürelerde kalıcıdır. Ortalama bir süre vermemiz gerekirse dolgu 4 ile 18 ay arasında kalıcıdır.

Dolgu yaptırdıktan sonra ne zaman normal hayata dönülüyor?

Dolgu uygulamasının en büyük avantajlarından biri yaptırdıktan hemen sonra normal hayata dönülebilmesi. Yani çalışıyorsanız hemen işe dönebilirsiniz. Şayet dolgu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve dolgu yaptırmak istiyorsanız Ankara'da bulunan poliklinikler sizleri bekliyor.