DUDAK DOLGUSU HAKKINDAKİ EFSANELERE İNANMAYIN!

blog yazısı ekle !

DUDAK DOLGUSU HAKKINDAKİ EFSANELERE İNANMAYIN!

Son yıllarda estetik dünyasının en popüler ve kelimenin tam manası ile devrim niteliğindeki uygulamalarından biri dolgu. Kısaca ameliyatsız estetik olarak tanımlayabileceğimiz dolgu yöntemi yüzün farklı bölgelerinin yanı sıra dudağa da uygulanabiliyor. Ancak dudak dolgusu hakkında etrafta neredeyse efsane tadında söylentiler dolaşıyor ve birçok kişi bu söylentiler yüzünden dudak dolgusu yaptırmaktan çekiniyor. Oysaki efsane tadındaki söylentilere inanmak yerine gerçekleri araştırsalar dudak dolgusu yaptırmaktan korkmaya hiç gerek olmadığını anlayacaklar.




Dolgu işlemi çok uzun sürüyor efsanesi

Bu iddianın gerçek ile uzaktan yakından ilişkisi yok zira dudak dolgusu işlemi en fazla yarım saat sürüyor. Üstelik genellikle bu süre sadece 15-20 dakika oluyor.

Dudak dolgusunun geri dönüşü yoktur efsanesi

Dudak dolgusu ile en çok dile getirilen iddialardan biri de bir kere yaptırıldığı zaman asla geri dönüşü olmadığı. Oysa bu iddia tamamen yalan. Zira dudak dolgusu için kullanılan malzemeler doğaldır ve zaman içinde erir. Yani dudak dolgusu kalıcı değildir.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Dudak dolgusu çirkin durur efsanesi

İşte yine gerçek ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir iddia daha. Dudak dolgusu çirkin ya da yapay bir görünüme neden olmaz çünkü işlemden önce dudağın nasıl görüneceği belirlenir zaten. Yani dudak dolgusu sonrasında dudaklarınız siz nasıl görünmesini istiyorsanız öyle görünür.

Dudak dolgusu yaptırmak çok acılıdır efsanesi

Dudak dolgusu yapılırken acı duyulduğu da doğru olmayan bir iddia. Çünkü dudak dolgusu yapılırken lokal anestezik kremler kullanılıyor ve bu nedenle kişi en ufak bir ağrı ya da acı hissi duymuyor. Ayrıca kullanılan dolgu maddelerinin kendilerinin de lokal anestezik etkisi bulunuyor. Yani dudak dolgusu acısız bir uygulama.

Dudak dolgusu yaptıran günlerce yemek yiyemez efsanesi

İşte dudak dolgusu ile ilgili en sık ortaya atılan yalanlardan biri. Dudak dolgusu sonrasında kişi hemen normal hayatına dönebilir ve buna yemek yemek de dahildir. Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra hemen yemek yenilebilir ancak fazla sıcak yiyecekler ile içeceklerin birkaç saat tüketilmemesi gereklidir. Dudak dolgusu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve dudaklarınıza dolgu yaptırarak çok daha güzel hale gelmek için Ankara'da bulunan polikliniklere başvurabilirsiniz.