GENÇLİĞİN VE GÜZELLİĞİN MODERN KORUYUCUSU BOTOKS - BOTOKS

blog yazısı ekle !

GENÇLİĞİN VE GÜZELLİĞİN MODERN KORUYUCUSU BOTOKS - BOTOKS

Son yıllarda gençlik ve güzellik denilince akla ilk gelen uygulamalardan biri botoks. Ancak botoks hakkında o kadar çok şey söyleniyor ki insanın kafası ciddi biçimde karışıyor. Üstelik bu bilgi enflasyonunda hangi bilginin doğru olduğunu anlamak da gittikçe güçleşiyor. Bu durumu aşmak için öncelikle botoks nedir bunu bilmekte fayda var.




Botoks bir nörotoksindir


Botoks ismi ile bildiğimiz bir bakteriden üretilen tıbbi bir nörotoksin. "Clostridium botulinum" isimli bakteriden elde edilen botoks nörotoksini son yıllarda estetik cerrahi uygulamaları ile gündeme gelmiş olsa da aslında uzun yıllardan beri nörolojik hastalıklar ile göz hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor aslında.

Botoks kırışıklara karşı çok etkili

Botoksun bir anda bu denli popüler hale gelmesi elbette tesadüf değil, zira botoks kırışıklıklara karşı uygulanan en etkili yöntemlerden biri. Özellikle yüzün üst bölgesindeki kırışıklıkların ortadan kaldırılmasında kullanılan botoks ile gözlerin yanındaki kaz ayağı olarak bilinen kırışıklıklardan, alındaki yatay kırışıklıklardan ve kaşların ortasındaki kırışıklıklardan kurtulabilmek mümkün.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Botoksun felce neden olduğu bir şehir efsanesi

Botoks ile en sık duyduğumuz şeylerden biri felce neden olduğu. Ancak bu doğru değil. Botoks felce neden olmuyor, enjekte edildiği kasların kasılmasını engelliyor. Yani kasılmayı bloke ediyor ve bu felç ile aynı şey değil.

Botoksu kesinlikle uzmanlara yaptırmak gerekiyor

Botoks uygulamasını kesinlikle konunun uzmanlarına yaptırmak gerekiyor. Yani botoks ile ilgili gündeme gelen olumsuz durumların hemen hepsi yanlış uygulama kaynaklı. Uzmanlar botokstan korkulmaması ama yanlış uygulamalardan korkulması gerektiği konusunda hemfikirler. Dolayışı ile şayet botoks yaptırmak istiyorsanız mutlaka bu uygulamanın yapıldığı bir polikliniğe gitmeli ve buradaki doktorlar ile görüşerek öncelikle bilgi almalı ve ondan sonra karar vermelisiniz.

Ankara'da güvenle botoks yaptırabilirsiniz

Ankara'da botoks uygulaması yapılan birçok poliklinik bulunuyor. Bu poliklinikler kırışıklıklarınızdan kurtulmak ve eskisi kadar genç ve güzel görünmek için botoks uygulaması yaptırabileceğiniz en uygun adresler. Bu polikliniklere başvurarak konunun uzmanı olan doktorlara gönül rahatlığı ile risksiz ve sağlıklı şekilde botoks uygulaması yaptırabilirsiniz. Unutmayın güzellik ve gençlik şakaya gelmez, yani konunun uzmanı olmayan kişilere botoks yaptırmaya kalkmanız sizi ciddi sorunlar ile karşı karşıya bırakabilir.