CİLT GERME

blog yazısı ekle !

CİLT GERME

Yüzü olduğundan daha yaşlı gösterme belirtisi olan cilt sarkmalarının elbette birden fazla çözüm yolu var. Cilt sarkmasının da birden fazla sebebi vardır. Bu sebeplere bakıldığın da yaşlılık en büyük etkendir. Yaşlılıktan kaynaklı cilt sarkmalarını çok önleyememekle birlikte durdurabilir hatta azaltılabilir. Bu durum haricinde yaşınızdan daha büyük gösterdiğinizi düşünüyorsanız bunun nedenleri de hiç şüphesiz stres, sigara, alkol, uyku bozukluğu gibi birçok nedendir.




Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Bunlardan uzak durulmalı ve tüketilmesi cilt sarkıklığına neden olacaktır. Nasıl önleneceğine geldiğinde öncelikle bol su içilmeli, vitamin ve gerekli antioksidan desteği alınmalıdır. Bunun yanında bazı egzersizlerle cilt sarkıklarını önleyebilirsiniz Aşağıda İstanbul, Ankara gibi büyük şehirdeki çalışan bayanları düşünüp buna göre bir egzersiz çalışması yazılmıştır. Ankara güzellik salonu bu ve birçok hizmeti ile müşterilerini beklemektedir. Ankara güzellik uzmanı gibi uzmanların birçok hizmetinden sadece birisidir.

1. Kalça sıkılaşması: Köprü kurup, kalçayı aşağı yukarı doğru hareket ettirmeniz kalça sıkılaşmasını ve bacak kası sıkılaşmasına da sebep olacaktır.

2. Karın kası egzersizi: Sırt üstü uzanıp elleri yanlarda tutarak bacak eklemlerini kırmadan yukarı ve aşağı hareket etmesi karın kasındaki ağrıyı tetikleyecek ve farkı hissedeceksiniz.

3. Karın ve Basen sıkılaştırma: Plates topunu bacak arasına koyup bacakların birbirine değmesini engelleyin. Sırt üstü dizleri kırıp kolları yukarı aşağı doğru yaparak kaldırılmalıdır.

4. Kalça ve Basenleri eritme: Vücudu yana doğru yatırıp ayakucunuz size bakacak şekilde lastik yardımı ile gerdirip aşağı yukarı hareket etmesi eritme de size yardımcı olacaktır.

5. V Şınav: Vücudu ters çevirerek bir V oluşturunuz. Kolları göğüs hizasında tutarak şınav çekilmesi kol ve bacaklardaki sarkmayı önleyerek sıkılaşma sağlayacaktır.

6. Gövdeyi döndürerek şınav çekme: Gergin bir şınav pozisyonu alarak hedeflediğiniz kadar şınav çekin.

7. Ayaklar bankta şınav çekme: Yüksek bir yere ayaklarınızı koyarak elleriniz daha aşağıda olarak çekilecek şınav kasların sıkılaşmasına neden olacaktır.

8. Dizlerin üzerinde şınav çekme: Dizler yere dayanarak bacakları dolayıp şınav çekme şeklidir. Kol kasları gibi aynı zamanda göğüs kasının sarkmasını engeller.

9. Atlente şınav: Ayakların bankta olduğu şınavın tam tersi yükseklikte olan kollardır.

10. Kalça kasının erimesi: Bütün gücü dirseklere bırakarak bacakların yerden yukarı kaldırılması ile kaslar sıkılaşır.

11. Yay hareketi: Elleri bellere koyup bacakları kırmadan başın eğilebildiği kadar eğilmesi hareketidir.

12. Kıvrılma hareketi: Bir adım öne atarmış şekilde olup kolları iki yöne kırmadan açarak beli sağa ve sola doğru kıvırma hareketidir.