ÇENE ESTETİĞİ

blog yazısı ekle !

ÇENE ESTETİĞİ

Yüz estetiği dendiğinde genelde akla burun ameliyatları ile yüz gerdirme gelir. Günümüz estetik cerrahisinin çok ilerleme kat etmesi kişilerin yüzlerinde çok da memnun olmadıkları alanlarda değişiklik yapmaya imkânı vermektedir. Çene de bu alanlardan biridir. Ankara güzellik salonu uzmanları, çenenin yüze oranının, yüz güzelliğini doğrudan etkilediği konusunda hem fikirdirler.





Estetik cerrahide pek çok çene ameliyatı yapılmaktadır. Bunların bir kısmı çenede kapanma sorunu veya gelişim bozukluğu olan hastaları da kapsamaktadır. Bu tür sorunları olmayan hastaların çene ameliyatı daha kolaydır. Genellikle çene küçültme ameliyatı yaptırılmakla birlikte çenesini büyütmek isteyen kişiler de vardır. Bu operasyona estetik cerrahide çene ucu ameliyatı denir.

Çene ucu ameliyatları olumlu sonuçlar alınan, hastaların operasyon sonrası memnun kaldıkları işlemlerdir. İyileşme süreci de oldukça hızlıdır. Genellikle bir hafta sonra hastalar kendilerini oldukça iyi hissetmektedirler. Çene ameliyatları için kemik gelişiminin tamamlanmış olması gerekmektedir. Büyüme çağındaki gençlere uygulanmaz.

Çene ucu küçültme operasyonu

Çenede başka her hangi bir fizyolojik sorunu olmayan (ağzı açma - kapama sorunları gibi), yalnızca uzun veya büyük çeneli kimselerin yaptırdığı bir ameliyattır. Çene küçültülmek istendiği oranda kemikler kısaltılarak geri çekilir. Operasyon sonrası herhangi bir iz kalmaz. Ankara güzellik salonu ameliyat sonrası yumuşak besinlerin iyileşme safhasında tüketilmesini, çeneyi zorlayıcı hareketlerden kaçınılmasını önemle hatırlatır.

Çene ucu büyültme operasyonu

Çenede başka bir sağlık sorunu yok ve sadece küçüklüğünden şikâyet ediliyorsa çene büyütme ameliyatı gerçekleştirilir. Bu silikon veya başka maddelerden elde edilen protezin çene içine yerleştirilmesidir. Daha ileri durumlarda çene kemiğinde kesilme ve daha ileri alma işlemleri uygulanır.

Her iki ameliyatta genel anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyatın şekline göre operasyon süreleri değişir. Bazı ameliyatlar bir saatten az tuttuğu gibi bazıları 3 saat kadar sürebilir. Ameliyatın şekline göre iyileşme süresi de değişkenlik gösterir. Çene kemiğinde kesik yapılmayanlar daha hızlı iyileşirler. Genelde işlem ağızdan yapıldığından bir iz kalmaz. Kişinin dışarıdan bir operasyon geçirdiği anlaşılmaz. Sadece güzelleşen yüzdeki değişiklik fark edilir.

Ankara güzellik salonu uzmanı, öncelikle gerçekten bir çene estetiğine ihtiyacınız olup olmadığını iyi bir estetik cerrahi uzmanına danışarak karar vermenizi sağlık verir. Önemli olan çenenin büyüklüğü veya küçüklüğü değil yüzünüze olan oranıdır. Bu bakımdan uzman bir estetik cerrah size en doğru bilgiyi şüphesiz verecektir. Doktor da yaptırmanızı önerirse bu ameliyatların günümüzde oldukça kolay uygulanabilen işlemler olduklarını hatırlatırız.