VÜCUT ÇATLAKLARI TEDAVİSİ

blog yazısı ekle !

VÜCUT ÇATLAKLARI TEDAVİSİ

Cilt hiç şüphesiz vücuttaki en büyük organdır. Bizi mikroplardan ve dış etmenlere karşı korur. Bu organın yıpranması halinde hoş bir görüntü olmaz ve yazın plajda bizi rahatsız eder. Deri her ne kadar çok esnek bir yapıya sahip olsa da bu esneklik bir yere kadardır ve daha fazla esnemesi halinde oluşacak izler çatlaklardır. Herkes kaslarının bir an evvel gelişmesini ister ancak bunun yan etkileri de bulunmaktadır. Bir başka neden ise ani kilo kaybı ya da kilo alımından oluşabilecek çatlaklardır. Tabi ki daha olası bir durum olan doğumun ardından da bu çatlaklar oluşabilir.





Çatlaklıklar bayanlarda göğüs ve kalça bölgesinde görülür. Yazın deniz, kum, sahil keyfini kaçırmamak adına göğüslerinde ki bu çatlakları saklarlar. Tabi ki bu çatlakları önlemede Ankara güzellik salonu gibi salonlarda birçok yöntem kullanılmaktadır. Ankara güzellik uzmanı arkadaşlar Ankaralı bayanları ve diğer tüm bayanları bu büyük sorundan kurtarmak adına çalışıyorlar. Fakat Ankara gibi büyük bir şehirde her bayanın salona ayıracak vakti olmadığını da düşünmek gerekir.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Evde hazırlanabilecek hızlı ve pratik çözümlerle çatlakları önleyebilir ve o görüntüden kurtulabilirsiniz. Bazı meyve ve bitki yağları ile çatlak oluşan bölgeye masaj yapabilir ve kısa sürede bu görüntüden kurtulabilirsiniz. Bu yağlar badem, susam, kayısı, bebe yağı gibi yağlardır. Tabi ki kilo alışverişini de durdurmak kaydı ile bu yağları masaj yaparak kullanılması yok olmasına neden olacaktır. Ayrıca tekrar fit görünüme sahip olmak için de germe hareketleri yaparak vücut sıklığına ulaşabilirsiniz. Bunlara ek hyalüranik asit içeren bakım krem ve yağları kullanarak tedavinin hızını artıracak ve daha çabuk eski görüntünüze kavuşacaksınız.

Birkaç öneri daha vermek gerekirse bol su içimi cildin kurumasını ve esneme oranının artmasını sağlayacaktır. A vitaminin cildi onaran özelliği ile bol A vitamini içeren gıda tüketimi de yardımcı olacaktır. A vitamini içeren gıdalar havuç, marul, kavun, tuna balığı, domates, salça gibi gıdalardır.

En önemli kural ve öneri de beş para etmez, kaliteden yoksun ve uzman tavsiyesi olmadan kullanılacak kremlerden uzak durun. Kesin çözüm olarak görülen fraksiyonel lazer tedavisi ve plastik cerrahi etkili bir yöntem olmakla birlikte çok pahalı bir işlemdir. Çatlak oluşacak şekilde kas yapılmaması, kilo kontrolünün ele alınması en iyi öneri niteliğindedir. Eğer çatlaklar oluşuyorsa da yapılması gereken doğal çözümlerle yok edilmesini sağlamaktır.