BOTOKS

blog yazısı ekle !

BOTOKS

BOTOKS BÖCEK ZEHRİ SÖYLENTİSİ VE İŞİN GERÇEĞİ - BOTOKS

Son yıllarda ameliyatsız estetik denilince akla gelen ilk uygulama tabi ki botoks. Önceleri dünya starlarının, ardından ülkemizdeki birçok ünlü kadın ve erkeğin botoks uygulaması yaptırması ile botoks gittikçe popülerleşirken hakkındaki söylentiler de akıl almaz bir hızla çoğalıyor. Çoğu insan bu söylentilere inanmıyor ya da en azından şüphe ile yaklaşıyor. Ancak bazı kişilerse ne yazık ki gerçekler ile ilgisi olmayan bu söylentilere inanmayı tercih ediyor. Botoks konusunda dile getirilen en ilginç iddialardan biri de botoks böcek zehri iddiası.





Botoks bir bakteriden elde ediliyor

Botoksun böcek zehri olduğu söylentisinin gerçekler ile uzaktan yakından ilgisi yok, zira botoks Clostridium Botulinum adlı bakteriden elde edilen ve laboratuvar ortamında üretilen bir toksin. Üstelik botoks çok uzun yıllardan beri tıpta kullanılıyor.1800'lü yıllarda bulunan Clostridium Botulinum bakterisinde daha sonraları elde edilen botoks tıbbın farklı alanlarında uzun süredir kullanılsa da kırışıklıkların tedavisinde yani estetik uygulamalarda kullanılması 15-20 yıl kadar geriye gidiyor.

Botoks yalnızca doktorlar tarafından uygulanabiliyor

Botoks her ne amaçla kullanılırsa kullanılsın bu uygulamaları ancak doktorlar yapabiliyor. Yani herhangi bir yerde, herhangi bir kişiye botoks yaptırmak mümkün değil. Ayrıca şayet doktor olmayan birinin botoks uygulaması yaptığını görür ya da duyarsanız bunun yasal olmadığını da bilmelisiniz.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Botoksun etkisi geçici

Botoks böcek zehri olmadığı gibi etkisi de kalıcı değil. Botoks hakkında ortada dolaşan söylentilerden biri de bir kere botoks yaptırılınca etkisinin ömür boyu sürdüğü yönünde. Oysaki botoks böcek zehri olmadığı gibi etkisi de sonsuza dek sürmüyor.

Estetik uygulamalar hakkında kulaktan dolma bilgilere kanmayın!

Ameliyatsız estetiğin en popüler uygulamalarından biri olan botoks ve diğer tüm uygulamalar hakkında kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Ancak doktorların uygulayabildiği bir yöntem olan botoks hakkında duyup da inanacağınız gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan söylenceler nedeni ile kendinizi bu mucizevi uygulamanın faydalarından mahrum bırakmayın.

Ankara'da botoks yaptırabilirsiniz

Yukarıda da söylediğimiz gibi botoks ancak doktorlar tarafından yapılabilen bir uygulama. Ankara'da bulunan polikliniklerde botoks uygulamasını güvenle yaptırabilir ve kırışıklıklarınızdan ameliyatsız şekilde kurtulabilirsiniz.