BOYUN VE GIDI ESTETİĞİ

blog yazısı ekle !

BOYUN VE GIDI ESTETİĞİ

Kimi ünlülerin yüzlerine bakıldığında oldukça genç görünürler. Yüz germe, dolgular ve makyaj sayesinde yıllarca geri gitme imkânı vardır ama boyunlarına baktığınız zaman yaşları ortaya çıkar. Ankara güzellik salonu gençleşmenin boyun estetiği olmadan tam anlamıyla yapılamayacağını hatırlatır. Boyunda zaman içinde torbalanma, sarkma ve gıdı oluşumları gözlenir. Günümüz estetik cerrahisi boyun gençleştirme işlemlerini de rahatlıkla yapmaktadır. Ankara güzellik salonu yüz germe ameliyatı yaptırılacaksa aynı operasyon içine boyun germe ameliyatının da eklenmesini önerir.





"Boyun neden kırışır ve sarkar ?" Çok da yıpratıcı etkilere maruz kalmayan boyun da yaşlanmaktadır. Eller ve yüz çeşitli kimyasallarla temas ettiklerinden yaşlanma süreçleri boyuna göre daha hızlıdır ama boyun da yer çekimine karşı koyamaz. Hücre yenilenmesi zaman içinde yavaşlar bu da kırışıklıklara neden olur. Bazı insanlar ilerleyen yaşlarda kilo alırlar. Bu da gıdı oluşmasına sebep olur. Bazıları da zayıflar ve sonucunda boyun derisinde kuruma, yağ kayıpları gerçekleşir. Estetik cerrahide çeşitli boyun gençleştirme operasyonları yapmaktadır. Bunlarda en çok uygulananları yağ aldırma, sarkmaları düzeltme ve boyun germe ameliyatlarıdır.

Boyundan yağ alma

Kilo alımından dolayı boyunda bir görünüm bozukluğu oluşmuşsa liposuction yani yağ aldırma metotları uygulanır. İşlem sonrası bir süre boyun korsesi kullanmak gerekir. Çünkü derinin yeni boyna uyumu sağlanmalıdır. Operasyon bir saatten az sürer. Hasta sonrasında hızla iyileşir.

Boyun sarkma ameliyatı

Bazen boyunun sağ ve sol kanadında belirgin bir ayrılma oluşur. İki ayrı kanattan sarkma gerçekleşir. Böyle durumlarda kaslar kesilerek kısaltılır ve birbirlerine yaklaştırılır. Yine çok uzun sürmeyen ve çabuk iyileşen bir işlemdir.

Boyun Germe

Fazla derinin kesilip çıkarılması işlemidir. Genellikle yüz germe operasyonuna ek olarak yapılır. Gıdı durumu varsa ayrıca yağ alma işlemi gerçekleştirilir. Operasyon sonrası bir süre şişlik oluşur ama kısa sürede normale döner. Genellikle bir hafta iyileşme süresinin ardından günlük hayattaki işler yapılabilmektedir.

Boyun ameliyatları genel anestezi altında yapılan bir ile iki saat arasında süren operasyonlardır. Ücretleri de yapılan işlemlere göre değişmektedir. Bir süre boyun korsesi kullanılmasını ve bir ay kadar spor gibi faaliyetlerden uzak durulmasını Ankara güzellik uzmanı önemle hatırlatır.

Bir boyun estetik operasyonuna ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız öncelikle uzman bir estetik doktoruna gidip muayene olunuz. Doktor sizin ne tür bir düzeltmeye ihtiyacınız olduğunu, ameliyatın şeklini, geçireceğiniz süreci ve ameliyat sonrası kazanımlarınızı ayrıntıları ile anlatacaktır.