EPİLASYON SIRASINDA YAPILAN 10 HATA

blog yazısı ekle !

EPİLASYON SIRASINDA YAPILAN 10 HATA

Ankara ' da bulunan güzellik merkezleri çoğu kişinin epilasyon sırasında yaptığı 10 hatayı sizler için sıraladı.

1. KAŞLARINIZI FAZLA ALMAK

Kadınlar çok sık bir şekilde kaşlarını düzeltmeye ihtiyaç duyabilirler ancak bu durum kaşın çok fazla şeklinin bozulmasına ve hatta bazen kaş kalemi ile düzeltilmek durumunda kalınmasına neden olabilir. Hatta ilerleyen aşamalarda bazı bölgelerde yeniden tüylenme olmayıp sürekli kalem kullanılabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için en iyisi kaşlarınızı belirli aralıklarla almanızdır.




2. LAZER EPİLASYON UYGULAMALARINDAN %100 SONUÇ BEKLEMEK

Çoğu insan hayatları boyunca bir daha epilasyon yapmak zorunda kalmayacaklarını düşünerek lazer epilasyon uygulamalarına yönleniyor. Ancak bilinmesi gereken en önemli nokta, sizin cilt renginize göre her lazer epilasyon uygulamasının farklılık göstereceğidir. Tabii ki bu yöntem %80 oranında istenmeyen tüyleri azaltacaktır ancak kalıcı çözüm için tekrarı şarttır.

3. YANLIŞ KREMLERİ KULLANMAK

Özellikle epilasyonlardan sonra cildinizde kullandığınız kremlerin içerisinde alkol olmamasına dikkat edin. Alkol cildin daha da tahriş olmasına yol açarak, dokusunu olumsuz yönde etkiler.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


4. BİKİNİ BÖLGENİZE ÖZEN GÖSTERMEMEK

Vücudunuzun diğer bölgelerinde uyguladığınız epilasyon yöntemlerini bikini bölgenizde uygulayamazsınız. O bölge çok daha hassastır. Kolaylıkla tahriş olur, kızarır. Bu yüzden o bölgede ki epilasyon uygulamalarının mutlaka profesyonel birileri tarafından yapılmasına dikkat edin.

5. JİLETİNİZİ KORUMAMAK

Kullandığınız jiletler banyonuzda ki nemden oldukça olumsuz etkilenirler. Böylece çok çabuk körelir ve tıkanabilirler. Bunu önlemek için mutlaka her kullanımdan sonra jiletinizi temizleyip kurutun ve nemden uzak bir yerde saklayın.

6. AĞDAYI DOĞRU KULLANMAMAK

Evde yapılan epilasyon yöntemlerinin en pratiği ve ucuzu ağdadır. Ancak tabii ki bu yöntemin tekniğine alışmak oldukça zaman ve çaba gerektirir. Yanlış yapıldığında ise morluklara ve kızarıklıklara neden olur.

7. ÖLÜ HÜCRELERİ UZAKLAŞTIRMAMAK
Bu işlem için geliştirilen özel ürünlerle cildinizi ovalayıp ölü derilerinizi uzaklaştırmak cildinizi canlandıracaktır. Aynı zamanda epilasyon öncesi uygulanması sonucunda kıl kökleri daha da belirginleşerek daha pürüzsüz bir epilasyon sağlayacaktır.

8. KALİTESİZ CIMBIZ KULLANMAK


Tabii ki kaliteli bir cımbız pahalı olmak zorunda değil. Önemli olan ağızlarının tam olarak karşılıklı gelmesi ve herhangi bir şekilde tüyün yarıdan kesilmesine neden olmadan gerektiği şekilde tutması yeterli olacaktır.

9. AĞDAYI YANLIŞ ZAMANLARDA KULLANMAK
Özellikle vücudunuzda kızarıklıklar, ağrılar veya yaralar olduğunda bu yöntemden uzak durmalısınız. Çünkü böyle yaparak o bölgede ki hassasiyeti daha da artırmış olur aynı zamanda cildiniz üzerinde daha kötü bir görüntü elde edersiniz.

10. SIRADAN SABUNLAR KULLANMAK

Evinizde genel olarak elinizi yıkamak için kullandığınız sabunları, epilasyon jiletleriyle kullanmak cildinizi tamamen kurutur ve son derece olumsuz görüntülere neden olur. Bu yüzden mutlaka doğru ürünleri kullanarak bu işlemleri gerçekleştirin.

Genel olarak tüm bu hatalardan uzak durmak bile, size cilt ürünlerinin sağlayacağı yararlar kadar faydalı olacaktır.