PRP NEDİR?

blog yazısı ekle !

PRP NEDİR?

Platelet Rich Plasma-Platelet (trombosit, pıhtı hücresi) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması olarak açılımlıdır. İlk öce cilt gençleştirme için kullanılan bu yöntem daha sonrasında ise bu tedavi yöntemi geliştirilmiş ve başka alanlarda da kullanılmıştır. Hastadan alınan kan daha sonra santrifüj edilir daha sonra elde edilen serum ise mezoterapi gibi bir yöntem ile küçük miktarda ve yaygın olarak derinin içine enjekte edilir.



Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara



Deriye enjekte edilen serum cilde hemen nüfuz ederek olmlu sonuç almamıza sağlar. Dokularda herhangi bir hasar sonucu kanda oluşan pıhtı hücrelerini bu dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda pıhtı hücresi verebilmektedir. Böylece hedeflenen bölgede dokunun onarım süreci hızla ve güçlü bir biçimde başlar.

Böylece daha çabuk sonuçlanır. Bu tedavi yöntemi ile elde edilen serumdaki plateletlerin yoğunluğu kanda bulunan cinsten 2 ila 4 kat arasında daha fazladır. Böylece PRP tedavi yöntemi daha kullanışlı ve birçok tedavi yöntem ile çok boyutlu olmuştur. Teknolojinin gelişmesi büyük bir ölçüde etkilemiştir.