YÜZ ESTETİĞİNDE ELMACIK KEMİKLERİ

blog yazısı ekle !

YÜZ ESTETİĞİNDE ELMACIK KEMİKLERİ

Genç ve güzel bir yüz ifadesi için çıkık elmacık kemikleri ve dolgun yanakların önemi tartışılmaz. Yanaklar, yaşlanmaya bağlı olarak gençlikteki dolgunluklarını ve diriliklerini zamanla kaybederler. Çekilen dişlerin etkisi de bu çökmede rol oynar. Bu bakımdan Ankara Güzellik salonu uzmanları çekilen dişlerin yerine gelecek olan protezlerin acilen yaptırılmasını tavsiye eder. Yanakların çökmesi yüzde kırışıklıkların oluşmasına da davetiye çıkarır. Elmacık kemiklerinin şekli doğuştan gelen bir özelliktir. Elmacık kemiğinde küçültme veya büyütme işlemleri estetik cerrahi çerçevesinde yapılabilmektedir.



Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Elmacık kemiği küçültme işlemi bir ameliyat gerektirmektedir. Kemikler, yüzün oranına uygun olacak şekilde küçültülür. İşlem sonrasında her hangi bir iz kalmaz. Hasta kısa sürede iyi bir görünüme sahip olur. Elmacık kemiği büyütme işleminde çeşitli dolgular kullanılsa da bunların belli bir ömürleri vardır. Kalıcı olan protez takılan operasyondur. Elmacık kemiği ameliyatında ağız içinden giriş yapıldığından operasyon sonrası dışarıdan görünen bir iz olmaz.

Ameliyat sırasında elmacık kemiği protezi yüze uygun olarak yerleştirilir ve kalıcı elmacık kemiklerine sahip olunur. Hangi anestezinin uygulanacağına hastanın durumuna göre karar verilir. Hasta çabuk iyileşir ve her hangi bir yan etkiyle karşılaşmaz. Yanak dolgusunda operasyon tercih etmeyen hastalar için çeşitli dolgu maddeleri vardır. Bunlardan ilk sınıfı biyolojik asit bazlılar oluşturur.

Bu asitler vücutla tamamen uyumludurlar. Yanakların içine kolaylıkla enjekte edilirler. Bir kaç günde tamamen iyileşerek güzel ve dolgun bir görünüm elde edilir ama ömürleri 6 ayla sınırlıdır. İkinci sınıfı içinde sentetiklerin oluşturduğu 5 yıla kadar ömürleri olanlar oluşturur. Son yıllarda kalıcı dolgu maddeleri de kullanılmaya başlanmıştır. Bu dolgular oldukça yeni bir teknolojinin ürünleridir.

Yüz dolgularında en çok kullanılan botoks, deri altına botoks maddesinin iğne yardımı ile enjekte edilmesi ile yapılır. Hızlı pratik bir işlemdir. Kullanım ömrü genellikle 6 ay kadardır. Sonrasında tekrar botoks yaptırmak gerekir. Botoks sonrası istenmeyen bir durum mimik kaybıdır. Ankara güzellik uzmanı botoksun ancak uzman doktorlarca başarı ile uygulanabileceğini önemle hatırlatır. Fazla madde enjektesi yüzde şaşkın bir bakış ifadesine yol açmaktadır.

Yanlış uygulamalarda kişi, bir süre sevinç veya üzüntü gibi duyguları yüz ifadesi ile vermeye zorlanır. Yüz dolgu işlemleri sırasında normalde kullanılan iğneler çok ince olduğundan çoğu hastaya anestezi kremleri yeterli gelmektedir. Bazı çok hassas hastalara lokal anestezi uygulanabilir. Ankara Güzellik Salonları yanak dolgusu yaptırmak isteniyorsa bir estetik doktoruna danışılmasını önerir.